VERKOCHT

 

 

Knarrenhof ® te Oldenzaal

 

In Twente kennen we de term “Noaberschap”, of te wel omkijken naar elkaar. Als dit u aanspreekt dan is Wonen in een Knarrenhof ® wat voor u.

Er zijn nog enkele woningen vrij in dit zeer energiezuinige nieuwbouwproject met bodemwarmtepomp en koeling. Start Bouw is deze zomer al, de woningen die nog vrij zijn liggen in de prijscategorie van €263.000,- VON (Type S) tot €437.500,- VON (Type M).

Velen van u zullen de naam Knarrenhof® wel eens gehoord hebben. Knarrenhof is een stichting en een landelijke beweging van overwegend 50+ers. De deelnemers van de Knarrenhof zoeken een 100% volwaardige zelfstandige woning met woon-, slaap-, badkamer op begane grond, eigen privacy, berging, zolder, groot terras etc., maar die wel tussen gelijkgestemde mensen willen wonen. De term ‘noaberschap’ of ouderwets burenfatsoen geldt bij de Stichting Knarrenhof, net zoals deze in Oldenzaal gebruikt wordt. Hier groeten de mensen elkaar, ze kennen elkaar en kunnen als ze willen elkaar helpen en samen dingen ondernemen. De gemeenschappelijke tuin en de gemeenschappelijke ruimte (‘het Hofhuys’) zijn hier uitermate geschikt voor. Meedoen is naar eigen inzicht, er is geen beklemmend ‘moeten’, de Thijsniederhof is beslist geen woongroep. In ‘Het Hofhuys’ zijn er filmavonden, livemuziek, soms disco maar ook hobby-avonden, lezingen etc. voor wie maar wat wil organiseren, een kop koffie of een ander drankje samen drinken kan natuurlijk ook. In het sterk vergrijzende Nederland waarin mensen hun eigen ‘oude dag’ maar zelf moeten organiseren is een Knarrenhof een slimme oplossing die door ministers Hugo de Jonge en Conny Helder als landelijke voorbeeld worden gezien. “Door 10% van de woningen ook open te stellen voor iets jongere mensen zorgen we voor dynamiek” aldus Knarrenhof® .

Oldenzaal is het 10e Knarrenhof project in Nederland, een team van bevlogen mensen staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

De Thijsniederhof
De Thijsniederhof is opgedeeld in 3 blokken, blok A, B en C met in totaal 22 woningen en een Hofhuys. De blokken bestaan uit verschillende types. Er zijn enkele hoekwoningen en tussenwoningen. Elke woning heeft een eigen externe berging van 5 m². De woningen hebben een brede beukmaat en zijn zeer geschikt voor ouderen en / of mindervaliden. Type S is 6,30 meter breed, type M is 7,20 meter breed en type L is 8,10 meter breed. Alle woningen worden gasloos gebouwd, want ze worden verwarmd met een bodem-warmtepomp, ook is daardoor koeling dan mogelijk in de zomer. Er worden voldoende parkeerplaatsen aangelegd rondom het complex.

Tot nu toe is al meer dan 50 % verkocht.
Van type M is nog een woning niet definitief verkocht, deze is verkocht onder voorbehoud van financiering. De woningen van type S en L zijn reeds verkocht.

Bouwjaar: 2023/2024, start bouw rond de bouwvak 2023
Woonoppervlakte: Ca. 120 m², bouwnummer 3 ca. 130 m²
Perceeloppervlakte: Ca. 115 m² - ca. 185 m²

Het gehele complex wordt als appartementsrechten opgezet, met voor elke woning een eigen appartementsindex. Hiervoor wordt een Vereniging van Eigenaars opgericht waarvan elke koper automatisch lid wordt. Onder dezelfde Vereniging valt ook de gemeenschappelijke tuin, waar dus elke koper deels eigenaar van wordt.
Er wordt nog een Bewonersvereniging opgericht, waaraan ‘het Hofhuys’ in erfpacht wordt uitgegeven. Deze Bewonersvereniging zal de sociale activiteiten organiseren. Elke eigenaar dient zelf zijn woning te bewonen, verhuur van de woningen is uitgesloten.

De Thijsniederhof wordt aangelegd aan de Thijsniederstraat, tussen woonwijk de Thij en woonwijk De Graven Es. Wijkwinkelcentrum de Thij, en 2 Gezondheidscentra (de Es en Vivaldi) zijn op korte afstand gelegen met huisartsen, fysiotherapiepraktijken, een apotheek en diverse andere zorgverleners. De Oldenzaalse binnenstad met haar winkels, restaurants en cafés ligt op 10 fietsminuten afstand. Het buitengebied om te recreëren is ook dichtbij gelegen. De bushalte is direct bij het complex, het NS-Station ligt op 10 minuten fietsen. De A1 is op ca. 5 minuten met de auto bereikbaar.

 

Indeling:
Begane grond:
Via de hal is de berging, keuken en badkamer bereikbaar. De ruime hal heeft een meterkast en een kast onder de trap. De woning wordt exclusief keuken opgeleverd (is niet in de koopsom verwerkt). De keuken kunt u naar keuze uitzoeken bij uw eigen leverancier of bij de project-leverancier. De keukenleverancier zal dan ook de keuken voor u plaatsen. De open keuken biedt toegang tot de achtergelegen lichte woonkamer. Vanaf de bank of uw luie stoel heeft u uitzicht op uw terras en de achtergelegen gezamenlijke tuin. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning is zowel via de woonkamer als de badkamer te bereiken. De badkamer wordt volledig betegeld, zowel vloer als wanden. De badkamer krijgt een douchehoek, een hangend toilet, een wastafel en een handdoekradiator. De begane grond wordt verwarmd door vloerverwarming via de warmtepomp, ook is koeling via de warmtepomp mogelijk. De verwarming kan in de verschillende ruimtes uiteraard apart worden ingesteld.

Verdieping:
De verdieping is nog niet ingedeeld. Deze kunt u naar eigen goeddunken indelen, er zijn veel meerwerkopties mogelijk. Het is mogelijk om hier extra kamers te maken, een extra badkamer of een atelier voor de kunstenaars onder ons. De verdieping is te bereiken met een vaste trap. De verdieping wordt verwarmd door vloerverwarming via de warmtepomp, ook is koeling via de warmtepomp mogelijk.

Buitenruimte
Elke woning heeft een eigen terras van ca. 3 meter diep, direct grenzend aan de gezamenlijke Hoftuyn, die een zeer riante maat heeft, daar schijnt altijd de zon. Tussen de tuinen komt een heg die schuin afloopt. Daarom is er voldoende privacy maar heeft u wel vrij uitzicht op de Hoftuyn. Er komt een hekje en de tuin wordt deels betegeld.

Bijzonderheden:
- Elke woning krijgt 2 zonnepanelen, is gasloos, geheel geïsoleerd, Energielabel A++
- Koopsom is exclusief keuken en warmtepomp
- Diverse meer- en minderwerkopties mogelijk
- Verwarming en koelen middels vloerverwarming via bodem-warmtepomp (lease)
- Elke woning heeft een eigen afsluitbare berging van 5 m²
- Kunststof buitenkozijnen, ramen en buitendeuren
- Levensloopbestendige woningen, zeer geschikt voor mindervaliden en ouderen

Koopsom vanaf € 342.000,-- VON

Disclaimer
Aan de getoonde beelden kunnen geen rechten worden ontleend, het zijn Artist Impressions.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

 

Neem direct contact op


VERHUURD Marconistraat 11a Oldenzaal

Vraagprijs € 1.550,00 per maand excl energie, water en servicekosten

Aanvaarding: In overleg

TE KOOP Molenkampstraat 18 Oldenzaal

Vraagprijs € 539.000,00 k.k.

Aanvaarding: In overleg

AANGEKOCHT Burgemeester Wallerstraat 139 Oldenzaal

Vraagprijs € 235.000,00 k.k.

Aanvaarding: In overleg

AANGEKOCHT Beatrixstraat 95 Oldenzaal

Vraagprijs € 369.000,00 k.k.

Aanvaarding: In overleg

VERHUURD Kerkstraat 6 F Oldenzaal

Huurprijs € 1.250,00 per maand excl. energie, water en servicekosten

VERHUURD Haerstraat 26 Oldenzaal

Huurprijs € 935,00 per maand excl. energie, water en servicekosten

VERHUURD Stationsstraat 9 Oldenzaal

Huurprijs € 935,00 per maand excl. energie, water en servicekosten

VERHUURD Faustlaan 8 Oldenzaal

Huurprijs € 1.250,00 per maand excl. energie, water en servicekosten

VERKOCHT Zevenblad 14 Oldenzaal

Vraagprijs € 365.000,00 k.k.

VERHUURD Bisschopstraat 37C Oldenzaal

Huurprijs € 750,00 per maand excl. energie en water

VERHUURD Oostwal 9 - 6 Oldenzaal

Huurprijs € 950,00 per maand excl energie-/water- en servicekosten

VERKOCHT Haverstraat 48 Oldenzaal

Vraagprijs € 325.000,00 k.k.

VERKOCHT Veldkers 33 Oldenzaal

Vraagprijs € 345.000,00 k.k.