Zakelijk onroerend goed verhuren?

Schlichter NVM Makelaars is in alle commerciële vastgoedmarkten thuis. Ook in het dynamische Twentse winkel-/bedrijfsruimte/horeca-landschap weten wij als geen ander de weg. Bijvoorbeeld als u een winkel wilt verhuren, of als u een bedrijfspand of horecapand wilt verhuren.

U bent eigenaar van zakelijk onroerend goed dat u wilt verhuren. Welke huur kunt u vragen? Met welke wetten en regels moet u rekening houden? Welke formules en beleggers zijn er op de markt? Is het beter om u op lokale ondernemers te richten? Welke ondernemers zijn op zoek naar bedrijfsruimte? Is er veel leegstand in de  directe omgeving en in de regio? ? Voldoet het interieur en exterieur van het pand nog aan de eisen die ondernemers er tegenwoordig aan stellen? Of is verkoop van het pand de verstandigste optie? 

Oplossingen die gericht zijn op waarde en rendement

Wij kunnen deze en andere vragen voor u beantwoorden, met oplossingen die gericht zijn op waarde en rendement. Wij kennen de grillige markt, het bestemmingsplan, bij de detailhandel de gemeentelijke Winkelvisie, als geen ander en kunnen u op deskundige, betrokken en pro-actieve wijze en via een transparant en gestructureerd proces helpen aan de meest geschikte huurder.

De verhuur van een bedrijfs-/winkel-/horecapand verloopt in verschillende stappen:

Oriënterend gesprek

Als eerst zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden. Na deze eerste afspraak nemen wij het object op, brengen de verkoopmogelijkheden in kaart en doen uitgebreid marktonderzoek. De marketingstrategie die hieruit voortvloeit bevat alle effectieve marketinginstrumenten, zoals ‘te huur’-borden of -biljetten, advertenties en uiteraard plaatsing op Funda in Business, de best bezochte vastgoedsite voor zakelijk onroerend goed van Nederland.

De marketingstrategie wordt samen met het advies over de te hanteren huurprijs en de voorwaarden vastgelegd in een opdrachtbevestiging, waarin ook de courtage staat die u met ons afspreekt.

Zoektocht naar een huurder

Tijdens de zoektocht naar een huurder die volgt, houden wij u op de hoogte van de resultaten. Als die op zich laten wachten, denken wij mee over het aanpassen van de verhuurstrategie. Daarbij kunnen wij terugvallen op een uitgebreide database met transacties.

Bij het rondleiden van potentiële huurders brengt wij de sterke punten van uw pand op zowel wervende als realistische wijze naar voren. Dat voorkomt teleurgestelde kopers en claims achteraf.

Onderhandelingen

Behalve marktexpert zijn wij ook onderhandelingsexpert. De afspraken die wij maken tijdens de onderhandelingen met de kandidaat-huurder, leggen wij tussentijds schriftelijk vast. Bij het opstellen van de huurovereenkomst zullen wij gebruik maken van de NVM-modelovereenkomst.

Ondersteuning door de juridische dienst van de NVM behoort tot de mogelijkheden, net als onderwerping van de potentiële huurder aan de NVM Businesstoets: deze screening levert tegen geringe kosten bruikbare informatie op over de betrouwbaarheid, de kredietwaardigheid en het betaalgedrag van personen en/of bedrijven. Dat verkleint de kans op problemen in de toekomst en geeft u meer inzicht in de risico’s.

Oplevering

Nadat de huurovereenkomst is getekend, vindt de oplevering van het verhuurde pand plaats conform de in de huurovereenkomst vastgelegde afspraken. Wij maken een opleveringsrapport op, dat van pas kan komen bij de beëindiging van de huurovereenkomst: als de huurder schade of gebreken heeft veroorzaakt, kunt u hem verplichten deze te herstellen of te vergoeden.

Neem contact op