Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Knarrenhof ® | Thijsniederhof Type S Oldenzaal

Omschrijving


Knarrenhof ® te Oldenzaal

In Twente kennen we de term “Noaberschap”, of te wel omkijken naar elkaar. Als dit u aanspreekt dan is Wonen in een Knarrenhof ® wat voor u.

Er zijn nog enkele woningen vrij in dit zeer energiezuinige nieuwbouwproject met bodemwarmtepomp en koeling. Start Bouw is deze zomer al, de woningen die nog vrij zijn liggen in de prijscategorie van €263.000,- VON (Type S) tot €437.500,- VON (Type M).

Velen van u zullen de naam Knarrenhof® wel eens gehoord hebben. Knarrenhof is een stichting en een landelijke beweging van overwegend 50+ers. De deelnemers van de Knarrenhof zoeken een 100% volwaardige zelfstandige woning met woon-, slaap-, badkamer op begane grond, eigen privacy, berging, zolder, groot terras etc., maar die wel tussen gelijkgestemde mensen willen wonen. De term ‘noaberschap’ of ouderwets burenfatsoen geldt bij de Stichting Knarrenhof, net zoals deze in Oldenzaal gebruikt wordt. Hier groeten de mensen elkaar, ze kennen elkaar en kunnen als ze willen elkaar helpen en samen dingen ondernemen. De gemeenschappelijke tuin en de gemeenschappelijke ruimte (‘het Hofhuys’) zijn hier uitermate geschikt voor. Meedoen is naar eigen inzicht, er is geen beklemmend ‘moeten’, de Thijsniederhof is beslist geen woongroep. In ‘Het Hofhuys’ zijn er filmavonden, livemuziek, soms disco maar ook hobby-avonden, lezingen etc. voor wie maar wat wil organiseren, een kop koffie of een ander drankje samen drinken kan natuurlijk ook. In het sterk vergrijzende Nederland waarin mensen hun eigen ‘oude dag’ maar zelf moeten organiseren is een Knarrenhof een slimme oplossing die door ministers Hugo de Jonge en Conny Helder als landelijke voorbeeld worden gezien. “Door 10% van de woningen ook open te stellen voor iets jongere mensen zorgen we voor dynamiek” aldus Knarrenhof® .

Oldenzaal is het 10e Knarrenhof project in Nederland, een team van bevlogen mensen staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

De Thijsniederhof

De Thijsniederhof is opgedeeld in 3 blokken, blok A, B en C met in totaal 22 woningen en een Hofhuys. De blokken bestaan uit verschillende types. Er zijn enkele hoekwoningen en tussenwoningen. Elke woning heeft een eigen externe berging van 5 m². De woningen hebben een brede beukmaat en zijn zeer geschikt voor ouderen en / of mindervaliden. Type S is 6,30 meter breed, type M is 7,20 meter breed en type L is 8,10 meter breed. Alle woningen worden gasloos gebouwd, want ze worden verwarmd met een bodem-warmtepomp, ook is daardoor koeling dan mogelijk in de zomer. Er worden voldoende parkeerplaatsen aangelegd rondom het complex.

Tot nu toe is al meer dan 50 % verkocht.
Van types S en M zijn nog een paar woningen beschikbaar. De woningen van type L zijn reeds verkocht. Van type S zijn de volgende bouwnummers nog vrij:
Bouwnummer 2  Koopsom € 263.000,00 VON
Bouwnummer 19 Koopsom € 263.000,00 VON
Bouwnummer 21 Koopsom €  271.000,00 VON


Bouwjaar: 2023/2024, start bouw rond de bouwvak 2023
Woonoppervlakte: Ca. 105 m²
Perceeloppervlakte: Ca. 100 m² - ca. 105 m²

Het gehele complex wordt als appartementsrechten opgezet, met voor elke woning een eigen appartementsindex. Hiervoor wordt een Vereniging van Eigenaars opgericht waarvan elke koper automatisch lid wordt. Onder dezelfde Vereniging valt ook de gemeenschappelijke tuin, waar dus elke koper deels eigenaar van wordt.
Er wordt nog een Bewonersvereniging opgericht, waaraan ‘het Hofhuys’ in erfpacht wordt uitgegeven. Deze Bewonersvereniging zal de sociale activiteiten organiseren. Elke eigenaar dient zelf zijn woning te bewonen, verhuur van de woningen is uitgesloten.

De Thijsniederhof wordt aangelegd aan de Thijsniederstraat, tussen woonwijk de Thij en woonwijk De Graven Es. Wijkwinkelcentrum de Thij, en 2 Gezondheidscentra (de Es en Vivaldi) zijn op korte afstand gelegen met huisartsen, fysiotherapiepraktijken, een apotheek en diverse andere zorgverleners. De Oldenzaalse binnenstad met haar winkels, restaurants en cafés ligt op 10 fietsminuten afstand. Het buitengebied om te recreëren is ook dichtbij gelegen. De bushalte is direct bij het complex, het NS-Station ligt op 10 minuten fietsen. De A1 is op ca. 5 minuten met de auto bereikbaar.

Informatie-bijeenkomst

Op 24 maart 2023 wordt er een informatiebijeenkomst gehouden bij Hotel Het Landhuis vanaf 14.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over het project en wordt het Knarrenhof-concept toegelicht. U kunt bovendien andere belangstellenden en kopers ontmoeten. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd.
Adres Hotel Het Landhuis, Bentheimerstraat 118, 7573 EC Oldenzaal.

Indeling

Begane grond:
Via de hal is de berging, keuken en badkamer bereikbaar. De ruime hal heeft een kast onder de trap. De keuken kunt u naar keuze uitzoeken bij uw eigen leverancier of bij de project-leverancier. De keukenleverancier zal dan ook de keuken voor u plaatsen. De open keuken biedt toegang tot de achtergelegen lichte woonkamer die over de gehele breedte van de woning ligt. Vanaf de bank of uw luie stoel heeft u uitzicht op uw terras en de achtergelegen gezamenlijke tuin. Zowel vanuit de hal als vanuit de woonkamer is de badkamer te bereiken. De badkamer wordt volledig betegeld, zowel vloer als wanden. De badkamer krijgt een douchehoek, een hangend toilet, een wastafel en een handdoekradiator.
Het is een optie om een slaapkamer op de begane grond te creëren.
De begane grond wordt verwarmd door vloerverwarming via de warmtepomp, ook is koeling via de warmtepomp mogelijk. De verwarming kan in de verschillende ruimtes uiteraard apart worden ingesteld.

Verdieping:
De grote overloop biedt toegang tot een zeer grote slaapkamer en de techniekruimte. Deze grote slaapkamer is eenvoudig te wijzigen in 2 slaapkamers. Ook is er een optie om een extra badkamer aan te leggen op de verdieping. De verdieping wordt verwarmd door vloerverwarming via de warmtepomp, ook is koeling via de warmtepomp mogelijk.

Buitenruimte

Elke woning heeft een eigen tuin/terras van ca. 3 meter diep, direct grenzend aan de gezamenlijke Hoftuyn, die een zeer riante maat heeft, daar schijnt altijd de zon. Tussen de tuinen komt een heg die schuin afloopt. Daarom is er voldoende privacy maar heeft u wel vrij uitzicht op de Hoftuin. Er komt een hekje en het wordt deels betegeld.

Bijzonderheden

- Elke woning krijgt 2 zonnepanelen, is gasloos, geheel geïsoleerd, minimaal Energielabel A
- Diverse meer- en minderwerkopties mogelijk
- Verwarming en koelen middels vloerverwarming via warmtepomp
- Elke woning heeft een eigen afsluitbare berging van 5 m²
- Kunststof buitenkozijnen, ramen en buitendeuren
- Levensloopbestendige woningen, zeer geschikt voor mindervaliden en ouderen

Koopsom vanaf € 263.000,-- VON

Neem direct contact op, of vraag een brochure aan

Disclaimer

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.